Τρίκαλα: Το κυνήγι του θησαυρού του Αλή Πασά αλλάζει τους καθημερινούς ρυθμούς στο δήμο Βασιλικής
Εδώ και περίπου δύο μήνες, η ζωή του δημάρχου Βασιλικής Τρικάλων, Βάιου Ζιάκα, έχει αλλάξει άρδην. Κι αυτό, επειδή το κινητό του τηλέφωνο χτυπά αδιάκοπα και όσοι είναι στην άλλη άκρη της γραμμής έχουν μια και μόνη ερώτηση: πότε ξεκινά το κυνήγι του θησαυρού;
Πρόκειται για το θησαυρό του Αλή Πασά, τον οποίο θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει ένας Ελληνοαυστραλός, σε μια τοποθεσία, που εκτείνεται μεταξύ των περιοχών των Αγίων Θεοδώρων και της Θεόπετρας, στο νομό Τρικάλων.
Από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, ο δήμαρχος Βασιλικής δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους, Έλληνες και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν να μάθουν πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακάλυψη του τεράστιου, όπως λέγεται, θησαυρού του Αλή Πασά.
Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι που δεν κλείνουν το ακουστικό τους, αν δεν ακούσουν από τον κ. Ζιάκα τον αριθμό τηλεφώνου του επίδοξου κυνηγού του θησαυρού του Αλή Πασά για να επικοινωνήσουν μαζί του.
Στις επίμονες αυτές ερωτήσεις, ο δήμαρχος Βασιλικής απαντά σύμφωνα μ’ αυτά που γνωρίζει και ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία παρέστη και ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είπε πως, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου, με τη χρήση δύο γεωτρύπανων.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζιάκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ελληνοαυστραλός δηλώνει σίγουρος για το ακριβές σημείο που βρίσκεται ο θησαυρός καθώς και για την πραγματική του αξία.
«Πέντε ολόκληρα χρόνια έψαχνε το συγκεκριμένο σημείο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζιάκας και προσθέτει πως ο Ελληνοαυστραλός διαθέτει χάρτες κι έναν ντόπιο, που κι αυτός γνωρίζει το ακριβές σημείο του θησαυρού.
Ευχής έργον και για το δήμο Βασιλικής είναι η εύρεση του πολυπόθητου θησαυρού, αφού ο Ελληνοαυστραλός «κυνηγός» θα δώσει το 11% από το μερίδιό του στο δήμο.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βασιλικής, από τότε που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, παρατηρείται έντονη κινητικότητα, που δεν αποκλείεται να αφορά την έλευση κι άλλων επίδοξων χρυσοθήρων στην περιοχή.
Άτομα, από διάφορα μέρη της χώρας, επισημαίνει ο κ. Ζιάκας, έρχονται στο σημείο που έχουν μάθει πως θα γίνουν οι εργασίες εύρεσης του θησαυρού, λέγοντας πως δεν είναι σε αυτό το σημείο ο θησαυρός, αλλά λίγο πιο κάτω ή λίγο πιο πάνω…
«Αυτοκίνητα πάνε κι έρχονται, ενώ όλοι ζητούν να μάθουν για την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι εργασίες», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βασιλικής.
Παρατηρεί ακόμη πως το «κυνήγι του θησαυρού» αποτελεί μόνιμο θέμα συζήτησης των κατοίκων και στα καφενεία των χωριών του δήμου, έχοντας υπερκεράσει ακόμη και το ζήτημα της οικονομικής κρίσης!
Πηγή: deropoli.com